Bolnavul cu infarct miocardic - Sub redactia Camelia Cristina Diaconu

PRP: 33,60 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,57 lei
Diferență: 4,03 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 148
Categoria: Cardiologie

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Camelia Cristina Diaconu „Bolnavul cu infarct miocardic - Sub redactia Camelia Cristina Diaconu" de la editura MEDICALA

„Educatia nu este umplerea unui vas, ci aprinderea unui foc"

William Butler YEATS (laureat Nobel, 1923)

De ce o carte despre bolnavul cu infarct miocardic? Pentru ca bolile cardiovasculare reprezinta cauza numarul 1 de deces in Romania, tara noastra ocupand un nedorit si alarmant loc 1 in Europa la mortalitatea populatiei din cauza bolilor cardiovasculare.

Statisticile indica faptul ca la fiecare 30 de minute un roman decedeaza din cauza infarctului miocardic, in ciuda programului national de infarct, care a condus la scaderea mortalitatii in spital a acestor bolnavi. Insa, care este explicatia epidemiei de infarct miocardic? Cauza principala a infarctului miocardic este ateroscleroza arterelor coronare, consecinta directa a modului de viata.

Cresterea prevalentei obezitatii si a sedentarismului, ca urmare a progresului civilizatiei, fumatul, hipertensiunea arteriala, dislipidemia, sunt doar cativa dintre factorii de risc pentru boala coronariana. Sa nu uitam stresul cotidian, alimentatia dezechilibrata, cresterea prevalentei diabetului zaharat, boala cronica de rinichi, dar si antecedentele patologice familiale.

Daca asupra unor factori de risc se poate interveni, altii, asa cum sunt sexul masculin, predispozitia genetica, nu pot fi influentati. Exista la ora actuala strategii populationale cu scopul promovarii sanatatii cardiovasculare.

Aceste strategii promoveaza o serie de masuri legate de reducerea fumatului, optimizarea dietei (consumul de legume si fructe, reducerea continutului de sare al alimentelor, inlocuirea grasimilor alimentare saturate cu grasimi nesaturate etc.), promovarea activitatii fizice inca de la varste tinere (programe scolare care sa dezvolte deprinderile unei vieti active, deplasarea la locul de munca pe jos sau cu bicicleta, facilitati pentru incurajarea participarii adultilor si varstnicilor la activitati fizice destinate lor etc.).

Din pacate, rezultatele acestor strategii nu sunt inca la nivelul asteptat.

Nr. de pagini: 148
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0656 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.