Biblioteci in aer liber

PRP: 9,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 8,59 lei
Diferență: 1,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

O colectie de eseuri pe teme dintre cele mai variate, ce beneficiaza de aceeasi abordare nuantata si atenta la detalii cu care Marta Petreu si-a obisnuit deja cititorii. De la Matei Calinescu la Norman Manea, de la Rotonda plopilor aprinsi a lui Valeriu Anania la corespondenta si jurnalele lui Mihail Bulgakov, personalitati marcante si opere din literatura romana si universala sint analizate cu argumente pertinente si puncte de vedere nu de putine ori surprinzatoare. O addenda cuprinde prelegerea sustinuta de autoare in cadrul unui simpozion pe marginea receptarii de catre critici a volumului Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu– Mihail Sebastian.
 
„Uneori, destul de des, visez biblioteci. Carti in legaturi vechi, chihlimbarii, aliniate frumos in rafturi de lemn la rindul lor chihlimbarii. Vad rafturile, multe, si stiu ca sint in Biblioteca Centrala Universitara din Cluj, unde m-am simtit acasa inca de la prima mea intrare, prin toamna anului 1972. Uneori, ce-i drept, mai rar, visez o splendida biblioteca cu rafturile inalte pina la cer si asezate direct in iarba, pe o panta nu foarte inclinata: rafturile sint doldora de carti frumoase, iar eu ma plimb fericita printre stelaje in ritmul voios al muzicii mozartiene– pe care, culmea, o recunosc chiar in vis–, iau in miini carti, harti, sint multe rafturi cu suluri de harti vechi, mari, colorate, pe care le desfasor si le privesc ca pe niste pinze pictate: le citesc. Cind visez biblioteca mea asezata in iarba, sub cer, intr-un aer limpede si plin de fagaduinti, ma trezesc voioasa ca muzica pe care am auzit-o in vis si aproape ca astept sa mi se intimple, din senin,.” (Marta Petreu)
 
Din cuprins: Lovinescu• Zaciu, schite pentru portret• Malancioiu sau femeia care seamana cu Antigona• Cu si despre Cioran• Patapievici sau discurs asupra metodei• Comunismul prin concepte si biografii neromantate• Romania lui Moshe Idel

Nr. de pagini: 368
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0511 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.