BARRON S, Anatomie si fiziologie umana. Manual pentru admitere la facultatile de medicina. Editia 2022

Preț: 300,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2022
Categoria: Anatomie

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

ANATOMIE si FIZIOLOGIE UMANA pentru admitere la facultatile de medicina, editia 2022. Titlul lucrarii in original: E-Z Anatomy and Physiology, autori: Barbara Krumhardt si I. Edward Alcamo.

 

Stiintele care se ocupa de corpul uman sunt fascinante si complexe, prin bogatia de informatii care servesc cunoasterii de la scara macroscopica pana la celula, molecula si atom; multitudinea de detalii poate face demersul aprofundarii biologiei, unul solicitant. Din acest motiv, modalitatea clara de structurare si transmitere a informatiei este obligatorie in procesul de invatare, care este primul pas al unui tanar dornic de reusita in cariera medicala.

 

Admiterea la o facultate de medicina este dificila, reusita presupune perseverenta, mobilizare in stradania de a memora notiuni vaste si adesea abstracte, conjugata cu nevoia de intelegere a unor fenomene biologice, cu capacitatea de a integra informatii din domenii diferite, conexe cu anatomia si fiziologia - chimia, fizica, genetica, acestea impreuna fiind indispensabile asimilarii materiilor de studiu preclinic, cu predare in primii ani de medicina. Un examen de admitere este nu doar o lupta dreapta cu ceilalti candidati dar si o provocare a propriilor capacitati.

 

Rigorile unui bun manual utilizat pentru pregatire sau pentru admitere, dupa caz, impun transmiterea informatiilor in forma unor notiuni clar definite, prezentate intr-un stil unitar, bine sistematizat, cu pastrarea unui echilibru intre esential si detaliu si, nu in ultimul rand, pretabil la alcatuirea de intrebari. Anatomia si fiziologia pentru admitere la facultatile de medicina indeplineste aceste deziderate, cartea neconstituind o simpla traducere din limba engleza a unui manual utilizat in pregatirea candidatilor pentru facultatile si colegiile din SUA, ci si o adaptare a textului la terminologia utilizata in predarea biologiei umane la nivel de studii liceale. O consideram in egala masura utila elevilor care invata biologia dar si profesorilor care predau aceasta disciplina. Pentru o mai usoara familiarizare cu tehnicile moderne de evaluare a cunostintelor utilizate inclusiv la admitere, fiecare capitol contine un numar de 100 de intrebari de tipuri diferite: completare de notiuni care se gasesc in textul capitolului, intrebari cu raspuns la alegere, intrebari de tip adevarat/fals dar si un studiu de caz. Calitatea informatiei stiintifice si acceptarea acesteia de catre candidati au trecut proba timpului in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Stiinte si Tehnologie ”George Emil Palade” din Targu Mures care a pregatit editia in limba romana si a introdus aceasta carte pentru admitere de mai multi ani.

 

Avem convingerea ca decizia comuna a principalelor universitati de medicina si farmacie din tara reunite in cadrul Grupului G6: Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Stiinte si Tehnologie ”George Emil Palade” din Targu Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova alaturi de Universitatea Ovidius din Constanta va contribui la cresterea calitatii pregatirii candidatilor la studiile medicale si la o standardizare a admiterii la un nivel international catre care tindem cu totii.

 

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie Stiinte si Tehnologie ”George Emil Palade” din Targu Mures

Prof. dr. Anca Buzoianu, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca

Prof. dr. Octavian Cretu, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara

Prof. dr. Dan Gheonea, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova

Prof. dr. Viorel Jinga, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti

Prof. dr. Viorel Scripcariu, rector, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iasi

Conf. dr. Dan Iliescu, rector, Universitatea Ovidius din Constanta

 

 

Coordonatorul editiei in limba romana: Prof. Dr. Angela Borda

 

Adaptarea si verificarea textului in limba romana:

Angela Borda

Cristina Branea

Oana Capraru

Constantin Enciulescu

Cosmin Moldovan

Adela Nechifor-Boila

Alin Nechifor-Boila

 

Traducatori:

Anca Bacarea

Mihai Gliga

Kutasi Reka

Cosmin Moldovan

Mircea Muresan

Simona Muresan

Anca Rachita

 

Tehnoredactare: Valentin Nadasan

Titlul lucrarii in original: E-Z Anatomy and Physiology

Autori: Barbara Krumhardt si I. Edward Alcamo

 

Anul aparitiei: 2022

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0621 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.