Aurelia Nicoleta Cristea, Tratat de farmacologie, Editia I (Coperti, cartonate)
PRP: 149,10 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 141,65 lei
Diferență: 7,45 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Aurelia Nicoleta Cristea
Editura: MEDICALA
Anul publicării: 2020
Pagini: 1332
Format: 16/70x100
Categoria: Carti diverse
DESCRIERE
Cartea, Tratat de farmacologie de la editura Medicala se adreseaza studentilor in medicina si farmacie, farmacologi, farmacişti, medici, rezidenţi.
Editia I, a cartii Tratat de farmacologie, sub redactia autoarei Aurelia Nicoleta Cristea, este opera unui numar de 15 autori de marca din toate universitatile de medicina si farmacie din tara, este actualizat la nivelul anului 2004 si are o prezentare sistematica, usor abordabila atat de catre studenti, dar si de profesionisti, dovedind, astfel, o utilitate practica desavarsita.
Trateaza farmacologia speciala (grupe farmacodinamice si substante medicamentoase), din punct de vedere farmacocinetic, farmacodinamic, farmacotoxicologic, farmacografic, farmacoterapeutic si farmacoepidemiologic. Aspectele aplicative de farmacoterapie, farmacografie si farmacoepidemiologie sunt foarte bine reprezentate, chiar la nivel de ghiduri de farmacoterapie bazata pe dovezi. Tratatul, foarte extins, este bogat ilustrat cu structurile chimice ale substantelor medicamentoase, tabele si figuri semnificative.
Anexa referitoare la produsele farmaceutice înregistrate în Romania va fi in continuare reactualizata. PREFATA Aceasta carte este o carte de invatatura in domeniul Farmacologiei si Farmacoterapiei, conceputa pentru diferite niveluri: invatamant universitar de formare, invatamant postuniversitar de specializare, precum si invatamant postuniversitar de perfectionare continua, beneficiarii fiind studentii, rezidentii si respectiv profesionistii din domeniul medicatnentului. Avand in vedere sfera larga de adresabilitate, continutul este dezvoltat aproximativ in aceeasi masura in directia bazelor farmacologice, cat si in cea aplicativa a farmacoterapeuticii.
Ambele directii sunt tratate in conformitate cu ultimele achizitii in domeniu. Aspectele fundatnentale (farmacocinetice, farmacodinamice si farmacotoxicologice) cuprind date referitoare la izoformele enzitnatice ce biotransforma medicamentele, precum si la mecanismele de actiune celulare si moleculare, inclusiv genetice. Aspectele aplicative (farmacoterapeutice, farmacografice si farmacoepidemiologice) sunt puse in concordanta cu ghidurile emise de specialisti pe baza meta analizei studiilor clinice la nivel populational, in faza a IV-a (postmarketing) de cercetare a medicamentelor, realizandu-se astfel o farmacologie bazata pe dovezi (evidenced based pharmacology).
Bazele farmacologice sunt precedate de un sumar de baze fiziopatologice, util pentru studenti. Structurile chimice ale substantelor medicamentoase sunt prezentate in figuri, grupate conform clasificarilor chimice, fiind necesare intelegerii relatiilor dintre structurile chimice si profilul farmacologic. Cartea nu este incarcata cu iconografie, ci cuprinde un numar mic de tabele si figuri, strict necesare pentru completarea textului. Bibliografia este prezentata ca bibliografie selectiva la sfarsitul fiecarei sectiuni si cacbibliografie generala la sfarsitul cartii. Indexul alfabetic cuprinde exclusiv medicamente, cu denumirile chimice internationale (DCI) si denumirile comerciale Inregistrate.
Avand in vedere scopul didactic al cartii, expunerea este bine sistematizata si desfasurata dupa un plan strict: proprietati fizico-chimice, clasificari, farmacocinetica, farmacodinamie, farmacotoxicologie, farmacoterapeutica, farmacografie, farmacoepidemiologie, interactiuni, fiind astfel usor abordabila atat de catre profesionisti, cat si de catre studenti. Acest stil didactic, sistematic si explicitat este foarte bine primit atat de cititorii care invata, cat si de cei care se plin la punct cu noutatile farmacologice.. Intentia noastra este de a prezenta o [arniacologie analitica-comparata. fundamentata pe mecanisme, din care sa rezulte logic efectele farmacologice. Pe aceasta farmacologie analitica-comparata, absolventul urmeaza sa consolideze firesc farmacoterapia practica. De asemenea, aceasta farmacologie comparata, va oferi bazele [armacologice necesare Cll ajutorul carora, In practica profesionala, se va putea Intelege si pune la locul farmacoterapeutic cuvenit, fiecare medicament nou aparut in terapeutica.
Stiinta reprezinta nu numai acumularea de date noi, ci si sistemotizarea acestora in conditiile in care exista aproximativ 50. 000 de medicamente, aceasta sistematizare devine din ce in ce mai greu de realizat.
Cuprins: Sistemul nervos central. Sistemul nervos somatic. Sistemul nervos vegetativ. Aparatul respirator. Aparatul cardiovascular. Aparatul renal. Aparatul digestiv. Sangele si sistemul hematopoetic. Inflamatie, boli reumatice si boli alergice. Boli metabolice. Dezechilibre hidroelectrolitice, acidobazice si nutritive. Sistemul endocrin. Vitamine. Sistemul imunitar, imunofarmacologie. Chimioterapia antineoplazica. Chimioterapia antivirala. Antibiotice si chimioterapice antimicrobiene. Chimoterapia antimicotica. Chimioterapia antiparazitara. Antiseptice, dezinfectante si paraziticide. Medicamente în scop diagnostic. Antidoturi în intoxicatiile medicamentoase.
Anexe: 1. Clasificarea medicamentelor în functie de mecanismele la nivelul transmisiilor sinaptice. 2. Produse medicamentoase înregistrate în Romania.
Adresabilitate: Farmacologi, farmacisti, medici, rezidenti, studenti în medicina si farmacie.
Autor/Autori Aurelia Nicoleta Cristea (sub redactia)
Anul aparitiei 2020
Numar pagini 1332
Numar figuri 236
Tipul copertii Legata
Formatul cartii 16/70x100
Anul aparitiei 2020
Numar pagini 1332
Numar figuri 236
Tipul copertii Legata
Formatul cartii 16/70x100
OPINIA CITITORILOR