Arta, tehnologie si spatiul public -

PRP: 47,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,70 lei
Diferență: 17,30 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Ciprian Mihali „Arta, tehnologie si spatiul public -" de la editura PAIDEIA


Discursul intelectual asupra spatiului public s-a definit in Occident dupa Al II-lea Razboi Mondial, iar in estul Europei, abia dupa caderea regimurilor comuniste. Autorii volumului vorbesc despre public si privat, despre corp in spatiul public, despre vizibilitatea orasului, despre viziunea geografica a spatiului public.

Conjunctia „arta, tehnologie si spatiu public“ a parut din chiar clipa lansarii ei usor hazardata, daca nu chiar temerara. Ea avea aerul de-a fi doar intalnirea fortuita dintre mai multe intentii, dintre mai multe programe, lasand pe umerii filosofilor, arhitectilor, geografilor etc., grija sa-i dea o oarecare intemeiere in ordinea pertinentei sale discursive. Si totusi, intre arta, tehnologie si spatiu public pare a se innoda in arealul orasului contemporan, adica al simplei noastre contemporaneitati (caci nu putem gandi si practica nimic astazi din efectele si defectele modernitatii in afara urbanitatii, chiar daca, ici si colo, ea are loc in forma unei locuiri „extra-urbane“), asadar pare a se innoda intre ele o stranie complicitate. Din evenimentul unei astfel de relatii, scapand categoriilor clasice ale normativitatii, moralitatii sau frumusetii, nici unul din termeni nu mai iese asa cum a intrat. Venind dintr-o experienta sociala a imperativului si faptului de a fi in comun de peste cinci decenii, care n-a contat pe valentele formative ale spatiului public, suntem astazi martorii si actorii, in fluidizarea postmoderna  si postcomunista a spatiilor planetare, unei complexe dezagregari a publicului, sub asaltul conjugat al estetizarii si tehnologizarii functionale, gasind refugiu in ceea ce Richard Sennett descrie prin termenii de „intimism“ si „comunitate incivila, fratricida“.

Autor; Ciprian Mihali
Anul publicarii; 2005
Format; 145 x 200 mm
Nr. pagini; 220
Colectia; Spatii imaginate

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0528 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.