Arta bucatariei sovietice - O poveste despre mancare si nostalgie (Von Bremzen Anya)

PRP: 65,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,50 lei
Diferență: 19,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Arta bucatariei sovietice - O poveste despre mancare si nostalgie. Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.

„Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste - e incisiva, amuzanta, mereu prezenta.“
Chicago Tribune

„Este privirea dulce-amara a unei inimi sensibile, indreptata - prin mancare - asupra istoriei sovietice.“
Los Angeles Times

„O saga despre cum e sa cresti intr-un stat-superputere, intotdeauna la limita infometarii… e vie si sfasietoare.“
Time

„Geniala… O biografie cu suflet si o reflexie a culturii sovietice (si a celei americane).“
Philadelphia Inquirer

ANYA VON BREMZEN a crescut in Moscova, unde canta la pian, facea bisnita la scoala cu guma de mestecat Juicy Fruit si juca in filme sovietice. In Statele Unite, dupa ce a obtinut o diploma de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generatia ei: castigatoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci carti de bucate intampinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes si Please to the Table: The Russian Cookbook (in colaborare cu John Welchman). Anya colaboreaza constant la Food& Wine si Saveur si a scris pentru The New Yorker, Departures si Los Angeles Times. Articolele publicate in reviste au fost incluse in cateva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeste curent patru limbi, traieste in Queens, New York, si are un apartament in Istanbul.

Nr. de pagini : 336
Anul aparitiei : 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.