Andrada Nimu - Societate civila, democratie si constructie institutionala

PRP: 29,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,76 lei
Diferență: 4,19 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 304

DESCRIERE

Societate civila, democratie si constructie institutionala.
 
Relatia societatii civile cu statul a avut o evolutie sinuoasa de-a lungul timpului. Volumul prezinta in special relatia acesteia cu institutiile politice, dar si aportul sau la construirea democratiei. A fost societatea civila un nucleu democratic de la inceput sau s-a dezvoltat treptat in aceasta directie?
 
Cit de activa este acum in protejarea democratiei si a statului de drept? Pentru a raspunde la aceste intrebari, sint analizate implicarea ONG-urilor in procesul de consultare publica, in promovarea bunei guvernari si a calitatii activitatii politice sau problematica finantarii sectorului nonguvernamental. De asemenea, sint luate in considerare efectele educatiei si increderii asupra angajamentului civic, precum si rolul unor organizatii cu obiect de activitate specific. Lucrarea se bazeaza pe numeroase exemple concrete, studii si cercetari de teren efectuate de autori, oferind o radiografie a societatii civile romanesti.

„Cit de activa este societatea civila in protejarea democratiei si a statului de drept? Care sint principalele obstacole in calea unei implicari mai ample a societatii civile in procesul de luare a deciziilor la nivel local si central? Cum pot fi stimulati cetatenii sa se implice in luarea deciziilor care vizeaza comunitatea? Volumul raspunde la aceste intrebari pornind de la studiile si cercetarile de teren efectuate de autori, care analizeaza implicarea ONG-urilor in procesul de consultare publica si in promovarea bunei guvernari, problematica finantarii sectorului neguvernamental, precum si rolul unor organizatii cu obiect de activitate specific. Bazate pe o ampla bibliografie adusa la zi, informatiile oferite sint de interes atit pentru politologi si analistii politici, cit si pentru membrii organizatiilor civile sau pentru publicul larg interesat de o analiza a societatii civile din Romania.” (Andrada Nimu, Arpad Todor)

„Prin natura sa, societatea civila nu se poate izola – chiar atunci cind nu recunoaste acest lucru – de dezbaterea ideologica si de framintarile politice ale societatii contemporane. De aceea, pentru o mai buna intelegere a dimensiunii conceptului in prezent, este necesara o revizitare a sa din perspectiva evolutiilor in egala masura teoretice si practice. Este ceea ce isi propun autorii acestui volum, prin care se incearca sa se realizeze o radiografie a societatii civile, cu un accent particular asupra celei romanesti.” (Cristian Pirvulescu)

Din cuprins:

• Un concept cu geometrie variabila: societatea civila
• Reglementari legale ale implicarii organizatiilor neguvernamentale in procesul de consultare publica, in promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei
• Problematica finantarii in sectorul neguvernamental: dincolo de indicatori numerici, raportare si evaluare
• Efectele educatiei si increderii asupra angajamentului civic
• Proteste si societate civila. De la Rosia Montana la Colectiv

Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0498 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.