Almanah Universuri Secrete 2018 - Editie ingrijita de Nicolae Constantinescu
DESCRIERE
Cartea autorului *** „Almanah Universuri Secrete 2018 - Editie ingrijita de Nicolae Constantinescu" de la editura PRO EDITURA
„Incercati sa dezvoltati marile mistere cuprinse in cercurile celor patru puncte cardinale; fara aceasta cunoastere, nu veti ajunge niciodata la cea care va este indispensabila, pentru a sti numele si cifrele fiintelor care sunt plasate unghiurile stelei sacre si care sunt cheile fiecarei ierarhii."
In continuarea aceluiasi catehism, „nu exista decat o Fiinta suprema, doar un singur Dumnezeu vesnic; El este totul, El este unicul pe care trebuie sa-L iubim si sa-L slujim; toate fiintele, fie spirituale, care au existat, care exista si vor exista, sunt creaturile Sale, supusii Sai, slujitorii si inferiorii
Lui".
Totul, de la un capat la altul al constructiei, era subordonat acestui unic scop: implicarea initiatilor tot mai mult in implinirea efectiva a marii opere divine a regenerarii universale.
1. Testamentul secret al lui Schliemann... 4
Schliemann a gasit obiecte si arme din silex, argint, aur sicupru
Schliemann ar fi fost asasinat...
Regele Cronos al Atlantidei
Sulul de papirus
Vasul cu cap de cucuvea
Oricalcul atlant
Steaua lui Baal
Dezvaluiri interzise
Ciudatul Hristos Mavrothalassitis
Monedele de oricalc
2. Fizicianul mistic... 20
Un copil care priveste
O intelegere mai profunda
Vechea intelepciune si stiinta moderna
Spatiul sacru
In spatele valului
3. Iuda vazut altfel... 30
Prietenul Crima Complotul Esecul
4. Calatorul Melchisedec... 42
5. Moise si calatoria in timp... 51
6. Leonardo da Vinci... 59
7. Peenemunde... 69
8. Rachetele naziste... 86
Racheta V1
Racheta V2-A4
Rachetele V2 in SUA
Rachetele V2 in URSS
Rachetele V2 in Franta
Wernher von Braun
Hermann Oberth
Walter Dornberger
9. Trubadurii si tribunalele dragostei... 119
„Doamna cu Roza"
Secretul trubadurilor
Regulile dragostei curtenitoare
Tribunalele dragostei
10. Misiunea lui Cagliostro... 123
11. Edgar Allan Poe... 131
Un om de o inteligenta si o intuitie superioare
Traditii oculte
Alchimia
Magie avansata
Cunoasterea - disperare sau bucurie
12. Necronomicon, cartea care iti ia mintile... 143
13. Agartha, Shambala si Regele Lumii... 156
Aparitia ideii existentei regatului Agartha
Misiunea Indiei
Ferdinand Ossendowski si Regele Lumii
Profetia Regelui Lumii
Shambala este un regat simbolic sau unul real?
Escatologia Rotii Timpului (Kalachakra) si regatul Shambala
Dar ce este Kalachakra Tantra?
Shambala si regatul interior
Asgard sau fortareata zeilor mitici ai germanicilor
Mitul Agartha in Occidentul modern
14. Tesla si masina de comunicat in timp... 189
Paris, 1910. Experienta lui Tesla
Tesla si-a numit aparatul temporisoscop
14 august 1997. Raport de experienta
15 august 1997. Raport de experienta (urmare)
Concluzie
Bibliografie selectiva... 198.
Fragment
2. FIZICIANUL MISTIC
Un copil care priveste
Un copil care priveste cerul intr-o noapte senina contempla minunile universului si misterul lui. La urma urmelor, pentru un spirit inocent ca pentru orice spirit, cum se pate ca aceasta intindere de stele sa se intinda fara sfarsit? Pentru ca, daca s-ar opri, ne imaginam, tot ar mai fi ceva dincolo. Si atunci, unde se situeaza inceputul ei si ce a precedat acest inceput, si tot asa? Aceste doua extreme aparente descriu ceea ce filosoful si matematicianul Blaise Pascale numea cele doua infinituri.
In timp ce exploreaza acest mister din punct de vedere subatomic si cosmic, stiinta isi efectueaza cercetarile in domeniul intelegerii finite ca sa poata raspunde. De la Darwin, oamenii de stiinta occidentali ne-au spus ca materia da nastere realitatii, vietii, ca realitatea este concreta, adica finita, independent de minunile infinitatii pe care le putem observa in cursul unei noptii instelate. Dar, in tentativa ei de a defini realitatea, de a o pune intr-o cutie intelectuala, stiinta materialista s-a pomenit in tara misticilor, pe care incerca s-o evite cu orice pret.
Cautand profund si neincetat in fiecare particula subatomica a universului, fizicienii de varf descopera ca nimic nu este cu adevarat asa cum pare. De altfel, ei descopera ca universul fizic este doar o picatura dintr-un ocean de energie infinita, chiar si cand paraziti, ca Paul Kurtz si al sau Comitet pentru Anchete Stiintifice privind Marturiile din domeniul Paranormalului, precum si multi altii specialisti in stiintele materiale afirma ca nimic nu exista dincolo de materie. Ei spun ca materia este realitatea ultima. Din pacate pentru materialistii absoluti, lucrurile s-au schimbat deja de ceva timp.
La inceputul secolului XX, Albert Einstein a uimit lumea cu descoperirile sale in domeniul astrofizicii. Cu teoria relativitatii generalizate, el a deschis portile stiintei pentru mistici. Einstein ne spune ca spatiul si timpul sunt inextricabil legate, coordonate relative ale realitatii care formeaza continuumul spatiu-timp. El mai sugereaza ca materia este indisociabila de un camp de energie cuantic intotdeauna prezent, ca este vorba de o condensare a acestui camp si ca acest camp inefabil este unica realitate subiacenta oricarei aparente.
Aceste implicatii au pus sub semnul intrebarii teoriile de baza ale lumii occidentale in privinta universului, a materiei si a perceptiilor noastre ca fiinte omenesti. Totusi, Einstein doar a deschis usa regatului mistic. Aveau sa urmeze si mai multe descoperiri.
Teoria cuantica a evoluat dincolo de descoperirile istorice ale lui Einstein. Fizicienii, in incercarea lor de a defini proprietatile esentiale ale materiei, au descoperit ca particulele cele mai mici din univers, protonii, electronii, fotonii etc. - structura insasi a universului material - transcend realitatea tridimensionala. Ei au descoperit ca electronii nu constituie materie in sensul clasic al termenului. De exemplu, diametrul unui electron nu poate fi masurat: un electron se poate prezenta ca fiind doua lucruri in acelasi timp (unda si particula), fiecare prezentand caracteristici distincte, ceea ce ar trebui sa excluda existenta celuilalt din punct de vedere pur material.
... despre gusturile lui, despre sanatatea lui, despre opiniile lui privind evenimentele curente".
Este o mentalitate dintr-o alta epoca, poate dintr-o alta specie. Cele cateva reflectii ale sale arata ca avea pentru om cel mai profund dispret. Dupa el, oamenii erau superstitiosi, dedicandu-se acelei activitati bestiale, respingatoare si stupide, care se numea razboi si dovedindu-se incapabili sa-si stapaneasca firea.
De aceea, a anuntat Potopul, si nu doar potopul de apa, ci si potopul de foc. Desenele care ii insotesc notele sunt inspaimantatoare. Leonardo da Vinci pare sigur ca civilizatia era distrusa periodic. Si ca va exista din nou. Si pare ca ar fi cunoscut durata ciclului in care traia.
Detesta razboiul, dar nu ezita sa perfectioneze armele din vremea sa. Pana la un anumit punct totusi. Se pare ca a distrus unele inventii prea ucigatoare, ca si cum ar fi riscat sa duca la disparitia acelei civilizatii prea devreme, inaintea datei stabilite.
Remarcile sale privind matematica sunt foarte uimitoare pentru epoca sa:
„Numai matematica aduce certitudinea. Imediat ce o problema este susceptibila de discutii metafizice si de controverse, trebuie sa nu o mai studiezi, pentru ca atunci nu mai este o adevarata problema stiintifica, ci un lucru inutil ca discutiile teologice".
Pare a crede ca, intr-o zi, matematica si stiintele bazate pe ea vor elimina religia.
Certitudine ciudata la vremea sa si pe care am putea-o crede venita din viitor.
Alta trasatura ciudata: afirma de mai multe ori ca nu are ragaz sa-si claseze metodic notele. Tot timpul lui era consacrat cercetarii si acumularii de informatii. Toti biografii sai au subliniat aceasta pasiune, aceasta bulimie de informatie. Ce a facut cu acea informatie? Nimeni nu stie.
Dar, daca a transmis-o, a oferit cuiva, in alta parte sau pentru maine, una dintre imaginile cele mai detaliate despre epoca sa. Unii istorici ii reproseaza ilustrului florentin lipsa de spirit de sinteza. Dar uita ca Leonardo da Vinci nu era savant, ci inginer. Nu-i pasa de ideile generale. Si a-i reprosa ca nu a dedus, pe baza observatiilor facute, de exemplu, circulatia sangelui este o absurditate.
Arta inginerului este cea a posibilului. Inginerul nu cauta inventiile stiintelor noi. Aduna piesele care exista deja si construieste masina de scris sau motorul cu reactie. Ceea ce, in paranteza fie spus, pune probleme de brevet, birourile pretinzand ca inventiile trebuie sa fie absolut noi. Astfel, Hermann Oberth, marele specialist german in rachete, a vrut sa inregistreze in 1930 brevetul unei astronave. Specialistii birourilor de brevete l-au refuzat, pentru ca, spuneau ei, era doar o noua combinatie de inventii vechi: ecluzele etanse existau deja la submarine etc. I s-ar fi putut reprosa lui Oberth, ca si lui Leonardo da Vinci, ca ducea lipsa de idei generale.
In sfarsit, ne putem intreba ce scop urmarea Leonardo da Vinci.
Raspunsul mi se pare simplu: incerca sa invete cat mai multe lucruri cu putinta despre lumea noastra, ca si cum aceasta lume ar fi fost noua pentru el.
In acelasi timp, trebuia sa-si asigure existenta. Si, deoarece cunostintele de inginer militar nu-i aduceau suficiente resurse, a fost nevoit sa picteze.
Unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui, Fra Pietro della Novellara, a scris:
„Trudeste din greu asupra geometriei si nu-i mai place pensula". Si: „Lucrarile sale de matematica l-au indepartat atat de mult de pictura, incat se infurie cand vede o pensula".
In acelasi an 1502, Leonardo a crezut ca scapase de povara picturii intrand in serviciul lui Cesare Borgia. A ajuns atunci sa fie amestecat intr-un ghem de conspiratii atat de incurcate, incat nici acum nu s-a reusit dezlegarea lor. Dar este sigur ca, in ziua de 31 decembrie 1502, cel mai bun prieten al lui Leonardo, Vitellozzo Vitelli, a fost sugrumat din ordinul lui Cesare Borgia.
... ca locul unei citadele in centrul careia se afla un sanctuar in care salasluieste divinul. De aceea, toti lama spun ca marea mandala a regatului Shambala simbolizeaza chakra inimii umane si ca preotul rege din Shambala este un reflex simbolic al acelui atman, care se afla in lotusul inimii oricarei fiinte umane. De aceea, un text povesteste ca un pelerin plecat sa descopere Shambala a trecut prin fata grotei unui ascet din Himalaya.
Acesta l-a intrebat: „Unde te duci prin pustiul acesta de zapada?" Pelerinul i-a raspuns: „Ma duc sa caut si sa vad Shambala". Atunci, eremitul i-a spus: „Sa nu mergi mai departe. In propria ta inima este regatul Shambala".
Cat priveste acei mlecha: daca „in realitatea istorica a razboiului profetizat pentru anul 2424, cei 96 de ierarhi din Shambala, conducand cele 10 divizii ale armatei lor, se vor angaja intr-o lupta de amploare galactica, in care vor interveni forte neterestre, [...] mlecha nu sunt dusmani in sensul obisnuit al cuvantului", explica Sofia Stril Rever. Si adauga: „Nu este vorba de nimicirea trupelor, ci mai curand de nimicirea ignorantei lor si a intunecarilor fundamentale ale persoanei lor, ca sa triumfe in ei intelepciunea-cunoastere a lui Buddha".
AGARTHA IN CELELALTE TRADITII
Regatul Shambala apare in traditia Kalachakra, dar il gasim in multe alte traditii, indeosebi de-a lungul Drumului matasii.
In ceea ce priveste Tibetul, cu mult inaintea budismului, il gasim in traditia Bon: Shambala era un regat din Asia Centrala (acoperis si centru al lumii, de unde provin toate traditiile spirituale). De aceea, nu este deloc de mirare ca gasim la toti tibetanii o credinta populara conform careia regatul Shambala exista inca, ascuns in vreo vale indepartata din Himalaya, ba chiar poate in Afganistan, Pamir sau Casmir. Aceasta credinta este foarte legata de lumea budismului, dar o gasim si in folclorul din Mongolia, China, Turkestan, Casmir, Persia, Rusia, Franta, Germania etc.
Agartha este un regat subteran legendar prezent in traditia indiana si amerindiana
In aceasta traditie, Agartha ar fi un regat subteran legat de toate continentele Pamantului prin intermediul unei mari retele de galerii si tuneluri. Aceasta credinta apare din Antichitate. Conform legendei, exista inca mari portiuni din aceste galerii, restul fiind distruse prin alunecari geologice. Dar nu se stie unde se afla intrarile acestor galerii; intrarile, de altfel, pot sa stea deschise numai un timp. Agartha ar detine o biblioteca de arhive, de „stiinte pierdute" ale legendarelor continente scufundate Atlantida si Lemuria. Ar fi refugiul „oamenilor-fulger", pomeniti in Tjukurpa aborigenilor australieni si in cosmologia aztecilor. Acolo si-ar fi ascuns acestia din urma comorile inainte de venirea conchistadorilor. Regatul Agartha se afla si la baza teoriei sustinatorilor Pamantului gol pe dinauntru, care afirma ca interiorul Pamantului nu este format numai din materie solida, ci si din oceane, mase de pamant la care se poate ajunge prin intrari aflate la Polul Nord si la Polul Sud sau prin faliile adanci de la suprafata planetei.
Mai multi autori au situat cateva presupuse intrari in regatul Agartha in urmatoarele locuri: Cuevas de los Tayos, Ecuador; desertul Gobi, Mongolia; grota Sbilei din Colhida, muntele Atlas, Georgia; grota sibilei din Cume, langa Napoli, Italia; cascadele de pe Iguacu, Brazilia; Mammoth Cave, Kentuky, SUA, Manaus, Brazilia; Mato Grosso, Brazilia; muntele Epomeo, Italia; Polul Nord; Polul Sud; piramida lui Keops, Egipt; Uluru, Ayers Rock, Australia; muntele Hascaran, Peru.
In ceea ce priveste numeroasele intrari in imensul regat Agartha, trebuie sa observam ca exista pe planeta noastra grote foarte numeroase si imense care se gasesc de cele mai multe ori in regiuni neospitaliere si salbatice, greu accesibile.
Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2018
OPINIA CITITORILOR