Alimentaţia după grupa sangvină. 120 de reţete gustoase şi uşor de preparat pentru a dobândi şi a vă menţine silueta
DESCRIERE
Stim cu totii cat de importanta este grupa sangvina atunci cand se pune problema unei transfuzii. Dar, daca grupa sangvina isi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenta si asupra nevoilor alimentare ale organismului?
Dar tocmai aceasta este ideea, popularizata in urma observatiilor clinice ale medicilor americani Peter J. D’Adamo si Ralph Golan si dezvoltata in cartea lor de cele doua autoare – Karen Vago, nutritionista, pentru care proteinele, acizii grasi si antioxidantii nu mai au de mult vreun secret si care recomanda cu strictete celor tratati o alimentatie conforma grupei lor sangvine, si Lucy Degrémont, o demna purtatoare a bonetei de maestru bucatar, un adevarat as culinar creativ, care nu pierde niciodata ocazia de a-si pune cunostintele nutritioniste in slujba alimentatiei in functie de grupa sangvina –, o carte ce ne propune un nou fel (nu va grabiti, nu de mancare) de a ne hrani, un principiu simplu, conform caruia anumite alimente convin in mod deosebit anumitor grupe sangvine, in vreme ce, in cazul altor grupe de sange, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutritionista sustine ca binefacerile acestei diete se reflecta, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacitatii de aparare a organismului impotriva imbolnavirilor, a starii de oboseala sau a neplacutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea sa impuna legatura imperativ nuantata dintre alimentatie si starea generala a organismului!
Debutand cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine si a modului in care acestea influenteaza sanatatea individului si interactioneaza cu alimentele consumate, dublate de recomandari nutritionale, precum si de liste de alimente cu indicatii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveste fiecarei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi intr-un ghid practic, de 120 de meniuri si retete comentate, bogate in elemente nutritive esentiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelenta a organismului, si intr-un program alimentar simplu, in urma caruia sa se poata atinge din plin starea de sanatate generala.
CUPRINS:
Grupele sangvine pe scurt • Listele alimentelor • Ciorbele si supele • Salatele • Legumele • Branza de capra • Melcii • Pestele • Carnea rosie, carnea de pasare si vanatul • Tofu si tempeh • Sosurile • Deserturile • Bauturile • Torturile • Retete de Craciun • Retete de baza • Meniuri pentru cele patru grupe sangvine • Lista retetelor • Bibliografie • Index.
Anul aparitiei: 2008
Nr. pagini: 270
OPINIA CITITORILOR