Afacere la Cheie - Cum sa transformi o ciuperca intr-o afacere - Format CD

PRP: 99,19 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 94,23 lei
Diferență: 4,96 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Ciupercile champignon (Agaricus) sunt cultivate inca din secolul XVII. Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci. In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.

In plus, ciupercile intra in componenta multor preparate culinare cum ar fi: pizza, mezeluri, branzeturi, salate, produse de patiserie. Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc.).

Pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Acest lucru se intampla cu toate ca tot mai multe persoane devin vegetariene in Romania, iar produsele fara carne care sa ofere un aport proteic asemanator sunt insuficiente.

Ce beneficii va poate aduce aceasta afacere?

Ciupercile constituie cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat. Astfel, intr-un singur ciclu de cultura, de pe un metru patrat, se pot scoate 15-20 kg de ciuperci. Cum intr-un an se realizeaza usor 4-5 cicluri de cultura, rezulta o cantitate de 80-100 kg/mp/an. Pretul de vanzare a unui kilogram este de 7-8 lei, ceea ce inseamna ca un spatiu de cultura de 100 mp (obtinut prin supraetajare) aduce incasari de peste 70. 000 de lei/an. Daca insa spatiul este mai mare, incasarile se vor dubla sau chiar tripla.

Pentru demararea afacerii in conditii modeste sunt necesare:

un spatiu amenajat ( care poate fi si o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsol);
sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului;
saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
materii prime de baza pentru realizarea compostului necesar culturii ciupercilor (paie de grau, secara, orez, ciucalai de porumb, rumegus, deseuri de hartie, gunoi de grajd (cal si porc) sau gunoi de pasare la care se adauga in functie de reteta folosita alte materii auxiliare cum ar fi creta furajera, var sau ipsos, diverse ingrasaminte. Atat gunoiul de grajd cat si deseurile celulozice si lemnoase se pot obtine aproape gratis de la fermele de animale, de la fabricile de mobila sau centrele de colectare hartie.

Ai totul de-a gata intr-un suport informativ detaliat, accesibil si non-pretentios in limbaj.

Ghidul cuprinde planul de afaceri, planificarea de marketing (piata tinta, strategia de marketing, analiza riscurilor), planificarea productiei, evaluarea proiectului de investitii, previziuni financiare si indicatori de prognoza ai profitului, sfaturi pertinente si furnizori de materii prime.

Iata punctual care sunt motivele pentru care este oportun sa incepi o afacere cu ciuperci:

Beneficiezi de un cadru legislativ favorabil micilor intreprinzatori
Ai ACUM oportunitatea finantarii prin fonduri europene sau obtinerea de subventii pentru culturile in solarii
Concurenta redusa. Cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta!
Materialele necesare productiei de ciuperci sunt foarte ieftine si usor de procurat (paie, balegar)
Reduci investitia intiala cu peste 40% daca folosesti planul de afaceri pe care ti-l oferim!
Obtii profit rapid! Ai nu mai putin de 5 sau 6 recolte pe an, deoarece ciupercile sunt cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat!
Nu-ti bati capul cu spatiul pentru ca poti cultiva ciuperci pe structuri suprapuse!
Lucrezi impreuna cu familia!
Ai piata de desfacere pentru ciuperci tot timpul anului dar in special in perioadele de post!
Vegetarienii si cei care au probleme de sanatate sau doresc sa-si mentina o buna forma fizica se dau in vant dupa ciuperci, pentru ca sunt gustoase si sanatoase.
Uita de concurenta pentru ca, in Romania, cererea de ciuperci este cu mult mai mare decat oferta!


Avand ghidul Cultivarea ciupercilor Champignon nu trebuie decat sa urmezi pasii descrisi pentru a demara propria afacere la cheie cu ciuperci cu maxim succes sau pentru a o dezvolta pe cea pe care o ai deja!
 
Autor(i):
    dr. biolog Valentin Zagrean, Ioana Andrievici, Viorel Andrievici, av. Florin Turza
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0612 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.