A fost odata in Carpatia. Volumul 2: Intoarcerea acasa
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Ilustratiile de pe coperta desfasurata: The Golden Woods si The Little Croft, tablouri de Joe Gilronan
Ilustratii interior: Radu-Calin Solovastru
Orizontul mitic protector, destinele personajelor principale, patru baieti si o fata, atributul interculturalitatii intr-un secol destinat globalizarii, invitatia de a ne cunoaste trecutul pentru a ne putea pretui mai bine prezentul si a ne proiecta intr-o lumina plina de speranta viitorul, precum si stilistica inconfundabila m-au facut sa cred ca autorul practica farmacologia nu doar pe oameni, ci si pe cuvinte. Nimic in plus, nimic in minus. Exact atat cat trebuie. (ALINA HUCAI)
O carte pe care orice familie de romani ar trebui sa o aiba in biblioteca. Asteptam traducerea ei in engleza, tocmai pentru ca oricine sa aiba acces la ea. Va fi, in acest fel, o excelenta carte de vizita pentru Romania – cu tot ceea ce reprezinta tara noastra. Pentru romani, seria A fost odata in Carpatia marcheaza constiinta apartenentei, trasand identitatea poporului. Fiind totodata un roman de introspectie, romanilor cititori li se da sansa de a afla cine sunt ei cu adevarat. (MIHAELA MURE?AN)
Forta epica uriasa, dezvoltata pe spatii vaste, imprumuta autorului o voce sadoveniana de care cred ca literatura noastra ar avea nevoie. (VIANU MURE?AN)
Romanul lui Constantin Ciceovan nu e unul de capa si spada, ci, mai degraba, de obste comuna a Occidentului si Orientului, intr-o lume in care faptele mari sunt de natura morala, bazate pe istetime, iscusinta, devotament, loialitate, ele ramanand inscrise in mentalul colectiv ca „invataturi” pentru timpurile noastre. (MIRCEA POPA)
Un roman al esentelor romanismului dintotdeauna. (RADU VIDA)
Baygun vazuse ceva sub un copac si o lua intr-acolo sa cerceteze mai de aproape. Era un starv de cerb, pe jumatate rupt si mancat de salbaticiunile padurii. Doar coarnele falnice erau inca intregi.
Isi scoase jungherul de la brau si incerca sa le desprinda, fara sa ia aminte la zumzetul ce se auzea deasupra lui. M-am uitat in sus si am vazut un viespar urias, leganandu-se alene in boarea inserarii. Umbrele erau gata sa invaluie padurea, iar viespile se intorceau la adapostul cuibului. Bazaiau grabite sa ajunga inauntru, ca un nor gros in jurul gaurilor de la intrare. In momentul acela, am stiut ca venise clipa razbunarii.
L-am tras pe Omer dupa un trunchi de copac, facandu-i semn sa ramana nemiscat. M-am strecurat si eu langa el si am luat de jos o creanga uscata, ascutita la un capat. Apoi mi-am luat avant si am aruncat-o spre viespar, cu toata puterea. Am vazut-o cum se roteste in aer de cateva ori, parca prea incet. Ca si inima, pe care mi-o simteam ca incetase sa mai bata de spaima. Nu aveam decat o singura incercare si daca dadeam gres, tatarul ar fi bagat de seama ce voiam sa fac. Creanga s-a oprit cu varful ascutit in mijlocul viesparului, sfartecand in el o gaura adanca. Baygun a auzit zgomotul si s-a uitat in sus. Tocmai in clipa in care un suvoi de viespi a tasnit afara, cum tasneste vinul cand scoti cepul de la butoi.
(fragment din A fost odata in Carpatia. Intoarcerea acasa)
Desi a stiut dintotdeauna sa captiveze o audienta cu darul povestirilor sale, CONSTANTIN CICEOVAN a asteptat un timp indelungat sa scrie aceasta serie. Amintirile copilariei, fascinatia vremurilor apuse, franturi adunate din vietile celor din jur – toate s-au imbinat intr-un roman nostalgic patruns de istorie, folclor si fantezie. Autorul s-a nascut si a crescut in Cluj, este absolvent al Liceului „George Baritiu” din Cluj-Napoca si al Institutului de Medicina si Farmacie din acelasi oras. In prezent, traieste la Chicago.
OPINIA CITITORILOR