12 personalitati ale Cruciadei a Patra

DESCRIERE

Lucrarea de fata cuprinde douasprezece studii stiintifice dedicate principalelor personalitati ale Cruciadei a Patra. Din studiile publicate de parintele Ion Alexandru Mizgan desprindem contextul social – politic si ecleziastic, care a dus la devierea Cruciadei a Patra spre Constantinopol si, in cele din urma, la cucerirea si jefuirea marelui oras, eveniment care a rupt definitiv Europa Apuseana de cea Rasariteana. Volumul ne dezvaluie actiunile principalilor actori ai acestei expeditii, care au avut efect asupra derularii evenimentelor din Imperiul Bizantin si sud-estul continentului european la inceputul veacului al XIII-lea. Cucerirea si devastarea Constantinopolului la anul 1204 de catre cavalerii apuseni a constituit un act de barbarie unanim recunoscut de catre istorici. Nu intamplator, marele istoric britanic Steven Runciman a afirmat ca niciodata nu a fost o crima mai mare impotriva umanitatii decat Cruciada a Patra!

 

Asa cum se exprima autorul in studiul introductiv, redarea acestor tragice evenimente legate de jefuirea Constantinopolului la anul 1204, nu s-a facut din dorinta de a trezi resentimente fata de Europa Occidentala, ci pentru ca cititorii si iubitorii de istorie sa afle adevarul istoric fara cosmetizari artificiale, asa cum fac unii istorici pentru a nu fi catalogati antioccidentali. Istoria trebuie scrisa asa cum a fost si este meritul parintelui Ion Alexandru Mizgan de a ne oferi un volum cu principalii protagonisti ai evenimentelor legate de Cruciada a Patra si implicatiile acestora in desfasurarea lor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0817 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.